Za marketinške mačke

O marketingu veste toliko, da vas že boli glava. Morda ste pozabili že več, kot drugi sploh vedo. A se še vedno, ko pošljete kaj v tisk ali na splet, sprašujete:

Bi bilo mogoče še izboljšati?

Veste, da bi bilo. Tako težko je to videti pred oddajo, ko znate koncepte in besedila že na pamet. Potem, ko je pismo, oglas ali spletna stran že med ljudmi, pa takoj vidite, kje škripa.

Sam sebi težko nastavim ogledalo, imam pa precej dober nos za neizkoriščene potenciale drugih. Pri vas je morda enako. Z veseljem pomagam kolegici ali kolegu, da iztrži največji možen odziv znotraj akcije. Včasih to pomeni “le” spremenjen naslov ali uvod, včasih pa … no, včasih pa je dobro pogoltniti slino in spremeniti koncept.

Kako to deluje?

Najbolje lahko to razloži vodja projektov in tržnica podjetja Telemach:

Perfekcionist sem. Najbolj mi je všeč to, da končno dobim konkreten odziv od osebe, ki se na to spozna. In je lahko moje kritično oko. Če človek ni prepričan, kako bo tekst zvenel v glavah ciljne skupine – PREDEN GRE V TISK – ni to vse skupaj nič. Okoli mene so lahko vsi hitro zadovoljni, meni pa ni všeč. Všeč mi je, da zraven razložite, zakaj je nekaj treba spremenit. Da pridem res do razumevanja, kaj bi naredil moj stavek, kaj pa preoblikovani.
Kaj bi rekla kolegici, če bi ji omenjala svetovanje? Rekla bi: Bojan ti bo zlezel pod kožo. Pokazal ti bo, kako tvoj napisan tekst deluje na tvojo ciljno skupino. Če ti njegov odziv ne bo všeč, zagotovo ne bo tudi tvoji ciljni skupini. Najbolj zabavno pa je, da bosta skupaj prišla do teksta, ki bo dosegel želene cilje. In še ti boš veliko odnesla.
Nataša Đukelić, Telemach d.o.o.

Raztegnimo varnostno mrežo.

Varneje je. Kot strokovnjaki poznamo razliko med različnimi odzivi – ogromne so lahko! Lahko jih predvidimo, če nam nekdo pove, kje bo bralec nehal razumeti ali kje bo izgubil zaupanje. In kako to popraviti.

Pišite mi na info@marketingzmagovalcev.com in priložite tisto, kar nameravate poslati ven. Postavite nekaj vprašanj in lažje se bova pogovorila. Ne pozabite na kontaktne podatke.