Za pisce besedil

Zelo preprosto je. Naj veste še toliko, svojih besedil ne morete videti, kot jih vidi nekdo drug. Predobro jih poznate, da bi jih kritično ocenili. Še težje pa presodite, kolikšna je njihova prodajna moč.

Dobro pa veste, kako pomembna je vsaka beseda.

Le ena beseda v naslovu, le nekaj črk na koncu besede, le rahlo zamenjan vrstni red besed ali odstavkov lahko bistveno poveča odziv na besedilo. Oba veva, da “bistveno” lahko pomeni ne le 10%, ampak tudi 50, 120 ali 243%. In pri prodajnih besedilih tolikšno povečanje odziva pomeni tudi enako povečanje prihodkov v evrih.

Del izboljšav lahko naredimo s testiranjem, a to traja.

En sam pogovor s kolegom in izkušenim prodajnopiscem pa lahko hkrati popravi naslove, podnaslove, uvod, opise in poziv k dejanju. To je edini način, da najdemo vsa minska polja v lastnem besedilu.

Testiranje pove le, katera različica je boljša, ne pove pa, zakaj. Skupen pregled besedila pa natančno pokaže, kje pozornost bralca pade, kje se zbudi njegovo nezaupanje ali kje neha razumeti.

Za prodajo je besedilo življenjskega pomena.

Ne odloča le o tem, koliko bomo prodali. Četudi je to še posebej pomembno v teh časih, ko so stranke manj odločne in manj zaupljive. Odloča tudi o našem ugledu, o tem, kako nas bodo razumeli in cenili. Odloča o naši prihodnosti.

Pošljite svoje besedilo po e-pošti.

Skupaj ga bova pregledala in odkrila, kje pušča. Včasih je rešitev druga beseda v naslovu, včasih drug koncept. Vedno pa je rezultat prepričljivejše in jasnejše besedilo, ki bo prodalo več.

Pišite mi na info@marketingzmagovalcev.com in priložite vaše besedilo. Dogovorila se bova za termin pregleda in pogovora o izboljšavah.