Spletne strani

Za klasično spletno stran potrebujemo le programerja, oblikovalca in ponudnika gostovanja. Če pa želimo s spletno stranjo pritegniti stranke in prodati, potrebujemo še nekaj, kar je precej bolj pomembno.

Če želimo pridobiti stranke, je najpomembnejša vsebina.

Vsebina je tista, ki bo pritegnila potencialne kupce med obiskovalci. Vsebina jim bo omogočila, da nas sploh najdejo preko iskalnikov. Vsebina jim bo prikovala pozornost. Vsebina jim bo zbudila zaupanje do nas in željo po več informacijah. Vsebina jih bo premamila v klik ali stik.

Kaj je vsebina prodajne spletne strani?

Če natančno vemo, katere obiskovalce želimo pritegniti, potem lahko:

  • Pripravimo naslov, ki bo pritegnil pozornost in zbudil zanimanje za več informacij
  • Pripravimo začetek besedila, s katerim se bo obiskovalec takoj poistovetil
  • Zbudimo dodatno zanimanje z opisom teme, ki je obiskovalcu pomembna in pereča
  • Ustvarimo željo po rešitvi in predstavimo njene koristi, ki jih bo nemogoče prezreti
  • Usmerimo obiskovalca, da naredi to, kar od njega želimo: klikne na povezavo, izpolni obrazec, prenese datoteko, se prijavi na e-seznam, ali pa nas pokliče ali obišče.

Ni tako pomembno, ali smo to dosegli z besedilom, slikami, avdio ali video prispevkom, animacijo ali kombinacijo vsega naštetega. Kar določa odličnost vsebine spletne strani, je odziv obiskovalca nanjo. Predvsem njegov končni odziv: da naredi, kar smo od njega želeli.

Vsebina zato nikoli ni stalna. Glede na odziv obiskovalcev jo moramo nenehno izboljševati, da povečamo število kupcev med obiskovalci.

Toda to je vsebina le ene strani. Kaj pa celo spletišče?

Tu je bistven koncept zgradbe spletišča. Po domače, kako si sledijo spletne strani, ko jih obišče obiskovalec. Večina klasičnih spletišč je organizirana kot drevo. Vstopimo preko domače strani, ki predstavlja deblo. Nato pa se vzpenjamo in kmalu izgubimo v neštetih vejah in vejicah. Ta zgradba izhaja iz tehničnega načina razmišljanja in je za prodajo popolnoma neuporabna.

Prodajne spletne strani potrebujejo drugačno zgradbo.

Prodajno naravnano spletišča ima, zelo poenostavljeno rečeno, zgradbo obrnjenega drevesa. Vstopimo lahko kjerkoli na vejah in vejicah, kar se tudi v resnici dogaja, če obiskovalec pride na naše spletišče preko spletnih iskalnikov. Toda nato je treba voditi obiskovalca proti deblu, proti eni ključni strani ali povezavi. Tam bo kupil ali naredil korak proti nakupni odločitvi.

Kaj pa tisti, ki ne kupijo?

Le majhen delež obiskovalcev bo storil tisto, kar od njega želimo. Ostali so za nas izgubljeni, če nam ne omogočijo, da z njimi kasneje navežemo stik. Zato je nujno, da jih s koristnimi informacijami spodbudimo, da nam zaupajo svoj elektronski naslov ali kak drug podatek.

Zasnova prodajnih spletnih strani ni enostaven projekt.

Je zelo drugačna od zasnove drugih prodajnih orodij, recimo prospektov ali brošure. Nujno je odlično poznati prodajno psihologijo in svoje kupce. Vedeti je treba, kdaj obiskovalcu ponuditi širok izbor možnosti in kdaj ga omejiti.

A pri tem niste sami.

Pogovorimo se o tem, kako pritegniti čim več primernih obiskovalcev in kako jih pretvoriti v kupce, zveste stranke in priporočevalce. Pišite nam na info@marketingzmagovalcev.com ali nam svoje želje opišite na spodnjem obrazcu:

Vaše ime (obvezno)

Vaš e-naslov (obvezen)

Naslov sporočila

Sporočilo

Prepišite varnostno kodo: captcha