Odzivni oglasi

Oglaševanje je ena najbolj poznanih in nerazumljenih marketinških tehnik. Nerazumljenih zato, ker se tu porabi milijone evrov brez učinka, zgolj z upanjem po prepoznavnosti. Odzivni oglasi so tista vrsta oglasov, ki ne gradi zgolj lepe podobe ali prepoznavnosti, ampak ustvarja kupce.

Kako ustvariti kupca?

Za lepo podobo potrebujemo le veliko sliko in hudomušen slogan. Da ustvarimo kupca, pa potrebujemo prodajalca. Odzivni oglas je tak prodajalec. Pogovarja se z bralcem, zgradi zaupanje, prepriča v primernost rešitve in spodbudi k dejanju. Slednje je lahko klik, klic, obisk ali nakup.

Tu ni bližnjic.

Mali oglasi s sliko, imenom izdelka in telefonsko številko podjetja težko prodajo. Če že, prodajo le tistim, ki natanko vedo, kaj potrebujejo. Teh pa je veliko manj kot vseh, ki bi ta trenutek lahko kupili. Poleg tega se tak oglas izgubi med konkurenco ostalih podobnih oglasov za podobne izdelke ali storitve.

Odzivni oglas temelji na poznavanju kupcev.

Lahko je kratek, kot so Adwords oglasi, ali pa cela stran besedila v reviji. V obeh primerih pa temelji na poznavanju psiholoških značilnosti dosedanjih kupcev, njihovih želja, potreb, strahov, upanj in nakupnih motivov.

Če preteklih kupcev ne poznamo, če ne vemo, zakaj so kupili in zakaj ne, potem nikar ne oglašujmo. Najprej raziščimo vzroke za nakup ali nenakup. Šele potem zaupajmo strokovnjaku, da bo iz naših podatkov ustvaril vznemirljivo sočen oglas, ki bo pritegnil pozornost, zbudil zanimanje, zanetil željo in spodbudil k nakupu.

Prenehajmo zapravljati denar in ga pričnimo investirati.

Gradnja lepe podobe je jama brez dna. Gradnja zaupanja in kupcev pa je vir življenja za podjetje. Pogovorimo se o tem, kako vam lahko pomagamo do več kupcev in zvestih strank. Pišite nam na info@marketingzmagovalcev.com ali pa opišite svoje želje preko spodnjega obrazca:

Vaše ime (obvezno)

Vaš e-naslov (obvezen)

Naslov sporočila

Sporočilo

Prepišite varnostno kodo: captcha