Razvoj novih izdelkov

Del razvoja izdelka je tudi razvoj prodaje. Kako bo premagal konkurente? Kakšne oblike bo? Kdo je idealen kupec zanj? Zakaj bi ga ta kupil? Kdor tega ne ve, ne more upati na uspeh.

Kako to rešiti?

Izziv: Enduranza, Atlastrong

Farmacevtsko podjetje Ars Pharmae razvija izdelke za ohranjanje zdravja, ki združujejo najboljše s področij tradicionalne in integrativne medicine. Njihov izjemno močan antioksidant Abigenol je prva in edina popolnoma slovenska naravna učinkovina. Spisek preverjenih učinkov na telo je dolg in osupljiv, saj pozitivno vpliva na spomin, na bistrost, zavira odmiranje možganskih celic, zavira razvoj rakavih celic, razstruplja, čisti ožilje, znižuje povišan krvni tlak, zavira vnetja živcev, omogoča hitrejšo regeneracijo in še veliko drugega. Kako razviti izdelke, ki bodo pri taki vsestranskosti razumljivi uporabnikom in enostavni za trženje? Komu jih ponuditi?

Rešitev

V Marketingu zmagovalcev smo najprej analizirali vse indikacije učinkovine Abigenol in izluščili najpomembnejše, okoli katerih bi lahko, z dodatnimi učinkovinami, zgradili samostojne produkte. Nato smo definirali idealne ciljne skupine, ki bi od njih imele največ koristi. Definirali smo produkte, jim dali imena in zasnovali strategijo trženja.

Med prvimi sta tako nastala Enduranza, učinkovito sredstvo proti izgorelosti za stresne poklice, in Atlastrong, ki vrhunskim športnikom dviga odpornost in zmanjšuje bolečine v mišicah.

Izdelka sta bila v nadaljevanju podprta s tiskanimi oglasi, spletno stranjo, e-poštno kampanjo, letaki, PR članki in radijskimi oglasi.

Kako lahko pomagamo vam?

Spoznajmo se. Pogovorimo se o vaši sedanji situaciji in ciljih v prihodnosti.