Prodajna tekstopiska / tekstopisec

Iščemo nekoga, ki zna prepričati.

Ne zanima nas, ali imaš za svoje pisanje že kako nagrado. Vseeno nam je, koliko let že kuješ slogane. Nič nam ne pomeni, če te občudujejo kot pisca dih jemajočih člankov. Zanima nas nekaj drugega. Zanima nas, ali lahko s svojimi besedili koga prepričaš, da nekaj fizično naredi. Po možnosti z navdušenjem.

Iščemo nekoga, ki je sposoben vživljanja.

Ker želiš prepričati, si želiš tudi razumeti bralca. Naj gre za radodarnega peka, zagrizenega športnika ali prefinjeno uživaškega ljubitelja prestiža, te ljudi želiš najprej spoznati in ceniti, šele nato jim pisati. Lasten ego te ne ovira, vedno ga znaš pospraviti v predal.

Iščemo nekoga, ki zna povedati zgodbo.

Nekoga, ki uživa v tem. Ki zna pritegniti pozornost in zgraditi občutek dramatičnosti. Ki bo junaka zgodbe – bralca! – popeljal od trnja do zvezd. Nekoga, ki zna ustvariti vtis. Vtis, ki je predviden vnaprej, saj dobro poznamo bralca in vemo, kaj želimo od njega.

Iščemo nekoga, ki grize kolena, dokler ne pride na vrh.

Pisanje prodajnih besedil je trdo delo. Je tuhtanje, učenje, preizkušanje, piljenje, popravljanje … vse do sladke zmage. Zmaga je naročnikovo občudovanje in pospešen nakup njegovih strank. Zmaga je to, da hoče naročnik tudi naslednji projekt delati s tabo. Zmaga je občutek, da je tvoje pisanje danes boljše kot včeraj.

Iščemo nekoga, ki zna delati.

Obvladaš vživljanje v različne tipe ljudi. Znaš vzbujati čustva in občutke. Ob tvojih besedilih lektorji ne jočejo, ampak občudujoče prikimavajo. Znaš predstaviti svojo idejo ekipi. Upaš si prositi za mnenje in za pomoč. Želiš si pomagati celi ekipi, da bo danes boljša, kot je bila včeraj.

Iščemo nekoga, ki si želi …

  • ustvarjati za ambiciozne naročnike in odlične znamke v vseh možnih panogah
  • se učiti in biti vedno boljši – ne le v prepričljivem pisanju, ampak tudi v razumevanju bralcev
  • delati znotraj pozitivne in motivirane ekipe.

Smo za skupaj?

Dobrodošla, dobrodošel. Želimo te v svoji ekipi. Najprej za projektno sodelovanje, ko se spoznamo, pa za redno delovno razmerje. Izpolni spodnji obrazec in nam pošlji CV in, obvezno, pismo, v katerem prodajaš svoje sodelovanje. Ne pošiljaj nam le starih prodajnih pisem, napisanih za druge. Napiši prodajno pismo, ki naj bi nas prepričalo sodelovati s tabo.