Prodajna orodja, ki delujejo

Vse, kar stranka vidi, sliši in otipa o vas v času prodaje, vpliva nanjo. Tisk, splet, mediji, živ nastop: če vsako od prodajnih orodij ne navduši stranke v nakup, jo odvrne od vas in pripelje v naročje konkurentu.

Kako to rešiti?

Izziv: Excel International

Podjetje je v prestolnici odprlo salon kuhinjskega pohištva. Čeprav so ga odprli v mali ulici v neposredni bližini velikega trgovskega centra, je bilo obiska premalo. Želeli so, da o novem salonu obvestimo ta del mesta. Zavedali so se, da ne potrebujejo le golega poziva k obisku, ampak tudi dobro argumentacijo, zakaj od množice salonov s kuhinjsko opremo obiskati prav njihovega.

Rešitev

V Marketingu zmagovalcev smo najprej določili idealno ciljno skupino za obisk in raziskali njihov način razmišljanja. To so bili zahtevnejši kupci kuhinj, ki težko najdejo pravo kuhinjo med serijskimi modeli, ne želijo pa zapraviti bogastva za zahteven mizarski izdelek.

Ustvarili smo prodajno pismo, ki je bilo vloženo v nabiralnike. Štiri strani besedila brez slik, z močnim čustvenim nabojem.

Prišlo je 9,7-krat več strank kot poprej. Prišli so z nasmehom na obrazu, ganjeni zaradi vsebine, polni prijaznih besed za uslužbenke trgovine. Imeli so občutek, da jih končno nekdo razume. Učinek pisma ni trajal le nekaj dni. Še dve leti po pošiljanju enega samega pisma so v trgovino prihajale bodoče stranke – s pismom v rokah, ki so ga ves ta čas hranili doma.

Kakšne vrste prodajnih orodij ustvarjamo?

Vsa orodja, ki jih za svoje delo potrebujeta vaš tržnik in prodajalec: prodajno učinkovite spletne strani, prodajna pisma, oglase, vabila, direktno pošto, e-pisemska kampanje, grafične podobe, industrijsko oblikovanje izdelkov, embalaže, predstavitve na sejmih in predstavitvene filme. Vse urejeno v enovit prodajni proces, skupaj z izobraževanjem o pravilni uporabi za tržnike in prodajalce.

Kako lahko pomagamo vam?

Spoznajmo se. Pogovorimo se o vaši sedanji situaciji in ciljih v prihodnosti.