Kako prodati neodločnim strankam?

Neodločne stranke ne kupujejo. Težava je, da so danes vse stranke neodločne. To velja, pa če smo iz s.p. ali velikega podjetja.

Stranke morda potrebujejo naš izdelek, vendar čakajo. Lahko imajo dovolj denarja, a čakajo. Če bomo agresivni, bodo čakale še dlje.

V resnici niso neodločne ali nerazumne.

Stranke so prestrašene.

Spomnimo se situacij, kjer so se stranke obnašale nerazumljivo. Zanimale so se za naš produkt, pokazale celo navdušenje, vendar niso kupile. Še huje, čez čas so kupile pri tekmecu, čeprav so nam zatrdile, da tega produkta trenutno ne potrebujejo.

Zakaj? Ker nismo razumeli, kaj jih plaši. In nismo odpravili strahov.

Kdor želi danes prodati, mora pomagati stranki, da se znebi strahu.

Posebno poročilo “Kako prodati neodločnim strankam?” je namenjeno direktorjem, prodajalcem in tržnikom, ki opažajo, da je danes težje prodati kot kdajkoli. Tradicionalne tehnike prodaje in trženja ne delujejo – kar koli poskušajo, ne prinaša odziva.

Poročilo na 31 straneh odgovarja na trenutno najbolj pereča vprašanja prodaje:

  • Zakaj so stranke prestrašene
  • Zakaj so prestrašeni tudi prodajalci
  • Sistem treh korakov do zaupanja stranke

Kako izgleda poročilo? Brezplačno prelistajte prvo poglavje.

Poročilo ni namenjeno izobraževanju, ampak takojšnji uporabi znotraj prodajalske ekipe. Vsako poglavje se konča s kratkimi in zlahka razumljivimi nasveti. Poročilo vsebuje tudi tri kontrolne sezname za tri ključna področja opogumljanja stranke v nakup.

Želim naročiti poročilo

Zakaj lahko poročilo bistveno izboljša prodajo?

Večina prodajalcev ni opremljena za drugačen način prodaje, ki ga zahtevajo sedanji časi. Še vedno prodajajo, kot so to počeli lani in predlani. Stari načini trženja in prodaje danes zbujajo nezaupanje in so eden glavnih razlogov za neodločnost strank.

Če želimo povečati prodajo, je nujno sprememeniti način komunikacije s strankami. Kako? Poročilo na enostaven in neposreden način razloži:

  • Zakaj vsak nakup predstavlja tveganje
  • Kaj je potrebno, da se stranka opogumi in zakaj tega prodajalci ne počno
  • Kako se prodajalci lahko znebijo lastnega strahu
  • Kako lahko prodajalec v trenutku razvije občutek samozavesti
  • Kaj se stranka sprašuje in na to ne dobi odgovora
  • Kako zgradimo prijateljski odnos s stranko
  • Kako ji omogočimo test naše storitve, tudi če se to zdi nemogoče

Preizkusite poročilo pred nakupom – prelistajte prvo poglavje.

Pošljite mi poročilo!

Nakup brez tveganja: 100% garancija zadovoljstva

Vrednost poročila je le 32,5 EUR + DDV. Malenkost v primerjavi z dobičkom od prodaje le eni sami, poprej neodločni stranki. Pa ne boste prodali le eni.

Po pregledu poročila boste natanko vedeli, zakaj sedanje prodajne tehnike ne delujejo in kaj morate narediti za večje zaupanje strank in boljšo prodajo. Morda se boste čudili, koliko neizkoriščenih potencialov še imate in kako vam na star način sploh še uspe kaj prodati.

Če pa boste ugotovili, da si v vašem podjetju s poročilom ne morete pomagati, vam brez vprašanj in v najkrajšem času vrnemo kupnino.

Poročilo preberite čimprej.

Vi in vaši prodajalci nimate časa čakati, kot to počno vaše stranke. Opogumite sebe in vlijte svojim strankam zaupanja, ki ga tako krvavo potrebujejo. Uporabite tehnike in orodja iz poročila “Kako prodati neodločnim strankam?” čimprej.

Kako do poročila?

Enostavno: izpolnite spodnjo naročilnico. Po plačilu kupnine boste posebno poročilo prejeli po e-pošti.

E-naslov *:
Ime *:
Priimek *:
Podjetje:
Davčna št.:
Ulica *:
Pošta *:
Kraj *:
Telefon *: