Kako do e-naslova obiskovalca? (1)

Pretegnili smo se, da bi pridobili čim več obiskovalcev na spletno stran. Napisali smo besedilo, ki bi omečilo kamen, ne le obiskovalca. Ponujamo jim nekaj brezplačnega …! Pa jih kljub temu le peščica pusti svoj e-naslov.

Zakaj se obiskovalci ne prijavljajo?

Za to imajo tri razloge, pa je že eden zadosti. Poglejmo si jih:

1. Ne zaupajo nam.

Kaj? Pa kako nam ne zaupajo, če pa smo na spletno stran izlili vse, kar vemo o izdelku in nas? Ah, kako peče, ko se ego cvre na ognju …

Zakaj nam ne zaupajo? Zakaj nas, šmrc, ne marajo?

Morda zato, ker nas ob veličastnih opisih našega izdelka in nas samih vidijo kot samovšečne berače, ki hvalimo svojo malho. Ne vidijo nas kot strokovnjaka, pomočnika, prijatelja. Ali pa zato, ker je očitno, da bi radi prodali vsakomur, ki ima dve nogi. Mogoče nam ne verjamejo, ker ne damo nobenih dokazov, da je opis resničen, nobenih priporočil, da so stranke res zadovoljne. Morebiti zbujamo vtis, da bomo obiskovalčev poštni predal zasuli s slinastimi in vsiljivimi prodajnimi ponudbami.

2. Ne zaznajo vrednosti.

Po domače, niso prepričani, da jim bo dovolj koristilo. Občutek vrednosti je premajhen. In ko je tako, je vsaka cena previsoka – tudi nič evrov. Ali pa vpisovanje e-naslova.

Zakaj je občutek vrednosti premajhen?

Morda mislijo, da nimajo težav ali jim ni dovolj hudo. Zato tudi koristi od “rešitve” ne more biti in ponujenega ne potrebujejo. Morebiti se jim upira misel, da bodo morali še kaj narediti, se naučiti ali dodatno kupiti. Morda v njih nismo uspeli prebuditi niti kančka želje, ker smo jih obmetavali le z tehničnimi razlogi za nakup. In zelo verjetno si prav nič ne predstavljajo, kako lepše bo njihovo življenje, če sprejmejo ponujeno.

3. Niso prepričani, da bo koristilo NJIM.

Ja seveda, bodo rekli, verjamem, da so tisti drugi imeli strašne koristi od tega … Ampak to ni zame. Jaz nisem iz iste panoge. Nimam toliko denarja / časa / nadarjenosti / lepote / znanja / sodelavcev, kot tisti, ki jim je to koristilo. Seveda, njim je s tem uspelo zaslužiti kvadriljon evrov, ampak oni niso jaz.

Uf … Kaj lahko popravimo?

Naj nas ne zadrgne strah, da obstaja tisoč razlogov, zakaj se nam obiskovalci ne prijavljajo. V resnici so pomembni le trije: ne zaupajo nam, ne vidijo vrednosti in ne verjamejo, da je to prav zanje.

Rešitve bodo opisane v 2. delu … z vašo pomočjo.

Napišite svoj predlog ali več predlogov, kako pritegniti obiskovalca, da nam pusti svoj e-naslov v zameno za nekaj koristnega. Kako bi vi premagali:

  • njegovo nezaupanje,
  • občutek premajhne vrednosti rešitve in
  • strah, da ta ni zanj?

Rešitev? Kliknite sem za drugi del.