Kaj se v resnici prodaja na spletu?

Pridobivanje strank preko spleta ni tako enostavno, kot se zdi. Zlahka se nam zgodi, da napravimo čudovito spletno stran z žlahtno žuborečim besedilom, pa ne pridobimo nikogar. Lahko jo celo obišče veliko ljudi, pa nihče ne naredi nič.

Kje smo zgrešili?

Najpomembnejši razlog je tako banalen in blizu očem, da ga sploh ne vidimo. Ne, ne gre za nezaupanje obiskovalcev v varnost spletnega nakupa – če pridobivamo bodoče stranke, nakupa sploh ni, ta se bo zgodil kasneje.

Razlog je, da prodajamo napačno stvar.

Kaj v resnici prodajamo?

Najbolj logičen odgovor večinoma ni pravilen. Prodajamo naš izdelek ali storitev, kajne?

Ne bo držalo.

V resnici prodajamo naslednji korak do nakupa. Prodajamo klik, ne izdelka. Prodajamo klic ali prenos datoteke, ne končne storitve. Prodajamo tisto, kar naj obiskovalec naredi – in zelo verjetno ne bo takoj nakazal na naš račun, čim obišče našo spletno stran.

Zakaj je to tako pomembno?

Ker je vsebina spletne strani čisto drugačna, če prodajamo recimo kuhinjo, kot pa če “prodajamo” srečanje z nami (na katerem bomo v resnici prodali kuhinjo). Opis problemov, koristi in rešitev bodo popolnoma drugi, če bomo prodajali optimizacijo spletnih strani, kot pa prenos PDF datoteke z izračunom škode zaradi neoptimizirane spletne strani.

Torej, kaj v resnici prodajamo?

Če želimo od obiskovalca pridobiti e-naslov tako, da mu v zameno podarimo informacijo … potem prodajajmo to informacijo. Besedilo spletne strani naj bo temu prilagojeno.

Če želimo, da nas obiskovalec pokliče, mu prodajajmo vse razloge in koristi samega klica. Če želimo, da pride v naše podjetje ali trgovino, mu s spletno stranjo prodajajmo razloge in koristi obiska.

Ni nujno, da si obiskovalec že želi našega izdelka ali storitve. Nujno pa je, da si želi klikniti, nas poklicati ali obiskati.

Samo pri spletni trgovini, kjer v resnici takoj kupimo izdelek, mora spletna stran prodajati koristi izdelka. Če pa pridobivamo bodočo stranko, da ji kasneje prodamo v živo, pa na spletni strani ne prodajajmo izdelka ali storitve.

Prodajajmo naslednji korak.

Prodajajmo stik z nami. Tako bomo lahko spletno stran končali z močnim in prepričljivim pozivom k dejanju. Če prodajamo tiskarski stroj preko spleta, ne moremo končati s “Kupite zdaj”. Če pa prodajamo klik, klic, obisk ali prenos, pa lahko.

In to bodo obiskovalci tudi naredili.