Globalno uspešno oblikovanje

Oblikovanje prodaja. A le tisto, ki ustvarja zgodbo o vrhunski enkratnosti. Ki pleni pozornost, prebuja čustva. Ki navdušuje. Vsi ostali so obsojeni na cenovne vojne in življenje v senci.

Kako to rešiti?

Izziv: Hyla

Podjetje Hyla je proizvajalec verjetno najboljšega vodnega čistilnika zraka in površin na svetu, ki ga uspešno prodajajo po vsem svetu že več kot četrt stoletja. Ko so v podjetju tehnično posodobili čistilnik, niso bili zadovoljni z obliko, ki ni odražala nove tehnične premišljenosti in inovativnosti. Želeli so si oblike, ki bi vzbujala višji občutek vrednosti, izžarevala diskretno eleganco, gradila vtis domačne prijaznosti in bila hkrati prijazna uporabi. Ker prodajajo po vsem svetu, bi morala oblika enako dobro delovati na vseh kontinentih. Samo po sebi umevno je bilo, da bi morala biti primerljiva in boljša od oblik podobnih konkurenčnih izdelkov.

Rešitev

V Marketingu zmagovalcev smo najprej analizirali pojavnost čistilnikov tekmecev. V sodelovanju z vodstvom podjetja smo določili oblikovno smer in krovne vtise, ki naj bi jih gradila nova oblika. Določili smo, kaj ostaja kot oblikovna kontinuiteta in kje smo lahko oblikovno sveži. V oblikovalski ekipi skupaj z nagrajenim industrijskim oblikovalcem Ernestom Bevcem je nastala oblikovna linija, ki se je iz novo oblikovanega čistilnika prenesla tudi na njegove priključke in nove sesalne cevi, ki so tehnična inovacija same zase. Izdelki so uspešno prodajani po vsem svetu in večkrat nagrajeni za visoko kakovost, obliko, inovativnost, enostavnost uporabe in funkcionalnost.

Kako lahko pomagamo vam?

Spoznajmo se. Pogovorimo se o vaši sedanji situaciji in ciljih v prihodnosti.