Enosekundni test vaše spletne strani

Kako prodajno učinkovita je vaša spletna stran?
Obstaja izjemno preprost test, s katerim lahko preverite učinkovitost. Zanj potrebujete le eno sekundo.

Imate sekundo časa?

Zadostuje že bežen pogled. Ampak preden vam zaupam ta test, moram razložiti nekaj malenkosti.

Od vseh obiskovalcev, ki pridejo na vašo spletno stran, jih le neznaten delež želi kupiti. Pa ne nujno pri vas. Gre za ljudi, ki že natančno vedo, kaj kupujejo in iščejo najprimernejšo rešitev. Morda bodo izbrali vas, morda konkurenčnega ponudnika – ne glede na ceno.

Kaj pa ostali?

Velikanska večina obiskovalcev še niso kupci.

Namesto tega iščejo informacije. Tudi oni bodo čez čas kupili. Trenutno pa so v zgodnji fazi nakupovanja, ko še poizvedujejo. Iščejo razloge za svoje težave. Ugotavljajo, katere rešitve sploh obstajajo.

Raziskujejo, ne pa kupujejo.

Težava nastopi, ko taki obiskovalci pridejo na vašo spletno stran. Ne pozabimo, takih je velikanska večina. Zasujete jih s podatki o vaših izdelkih, oni pa še ne vedo, ali je to primerno zanje. Zato odidejo. Verjetno se nikoli več ne bodo vrnili. Tudi takrat ne, ko bodo godni za nakup. Še več, večina se jih po nekaj dneh niti spomnila ne bo, da nas je obiskala.

Zoprno, ne? Kaj lahko naredimo?

Obiskovalca MORAMO pritegniti v ponoven obisk!

Ključna naloga vsake spletne strani NI informiranje o nas. Ključna naloga je pritegniti obiskovalca v ponoven obisk … takrat, ko želi kupiti.

Kako? Ni treba odkrivati Amerike, je že odkrita. Pobrati moramo obiskovalčev e-naslov in mu poslati informacijo, ki ga bo pritegnila v ponoven obisk.

Kaj je torej enosekundni test prodajne učinkovitosti?

To, da pogledamo, ali spletna stran zbira e-naslove obiskovalcev ali ne.

Kdor preko obrazca pridobiva e-naslove, lahko naveže stik. Avtomatsko.

Najenostavneje je pridobiti obiskovalca v ponoven obisk tako, da mu pošljemo e-pošto z zanimivo informacijo. To je tudi najceneje. Tako navežemo stik in  zgradimo zaupanje … dokler ne kupi.

Torej, kako prodajno učinkovita je vaša spletna stran? Zbirate e-naslove obiskovalcev na vaši spletni strani?