Določanje konkurenčne prednosti

Kdor ni edinstven, se utaplja med podobnimi konkurenti. Primerjajo ga z neprimernimi. Njegovim strankam je pomembna le cena, saj “ste vsi enaki”. Zaradi cenovnih vojn izgubi večino dobička.

Kako to rešiti?

Izziv: Leticia

Podjetje Maremico je na slovenskem trgu poznan predvsem kot dolgoletni proizvajalec vrhunskih vodnih postelj Lectus, malo manj pa po inovativnih ležiščih Leticia. Leticia nastopa na izjemno agresivnem in izenačenem trgu klasičnih ležišč, kjer kraljujejo vzmetna in penasta. Tu se preriva ogromno konkurentov. Prodajni nagovor vseh je praktično enak, kar kupcem zelo otežuje razlikovanje in nakup, zato se zatekajo v cenovne primerjave.

Cilj naročnika je bil izluščiti konkurenčno prednost, repozicionirati blagovno znamko in poudariti njeno revolucionarnost – v panogi, kjer je beseda “revolucionarno” že zlorabljena in izrabljena …

Rešitev

V Marketingu zmagovalcev smo najprej analizirali konkurenco in odkrili, kje v nasičeni panogi se še skrivajo neizkoriščeni potenciali. Definirali smo idealno ciljno skupino in način, kako kupuje ležišče. Nato smo analizirali tehnično inovacijo Leticie in na preprost način ubesedili razloge za nakup. Novo pozicijo blagovne znamke je podprl tudi nov slogan “Danes ste nepremagljivi”. Zasnovali smo prepričljive opise, kje vse je Leticia edinstvena ne le v Sloveniji, ampak tudi na svetu. In našli argumente, zakaj je to najbolj udobno ležišče na trgu, za vsakega uporabnika posebej.

Novi poziciji blagovne znamke je sledila priprava vseh vsebin za vsa prodajna orodja, optimizacija prodajnega procesa, priprava podrobnih priročnikov prodaje in izobraževanje prodajne ekipe.

Kako lahko pomagamo vam?

Spoznajmo se. Pogovorimo se o vaši sedanji situaciji in ciljih v prihodnosti.