V vašem podjetju

Vsi, ki v vašem podjetju komunicirajo s strankami, so tržniki. Seveda jim na vizitkah piše drugače. A trženje je vse, kar poveste stranki – vse, kar sliši in prebere, vpliva na njene bodoče nakupne odločitve.

Kako prepričljivo komunicirati s strankami?

Večina komunikacije poteka pismeno, preko spletnih strani, oglasov, tiskovin in e-pošte. Tu veljajo pravila prodajne psihologije, pravila množične komunikacije in pravila direktnega marketinga, ki jih mora poznati vsak.

Izjemen predavatelj, aktualna tema, praktični primeri, dobra organizacija, prijetno vzdušje.
Goran Bencek, Seltron d.o.o.

Zato ne pomaga, če pošljete vodjo trženja na seminar, poleg njega pa s strankami komunicira še kopica drugih, ki se pač trudijo po najboljših močeh. Vsi morajo obvladati pravila prepričljivega komuniciranja. Znanje desetih podeseteri uspeh enega.

Uporabite izkušnje stotin podjetij in desetin panog.

V Marketingu zmagovalcev pripravljamo prodajna orodja za množico podjetij, ne le predavamo. Zato vemo, kaj deluje in ne le, kaj bi moralo delovati. Izkušnje iz desetin različnih panog nam omogočajo, da izobraževanje za vaše podjetje popolnoma prilagodimo znanju vaših ljudi in trenutnemu položaju na trgu.

V 20 letih izobraževanja ni nobena delavnica ali predavanje o prodajnih tehnikah poudarjalo toliko osebnega psihološkega pristopa v prodajnem procesu. Povsem drugi pogled na prodajo, ki omogoča vrsto kreativnosti in prakticiranje osvojenih veščin.
Marjan Grmek, Agroruše d.o.o

Prišli boste do znanj, ki jih tekmeci ne bodo mogli slišati. Pokličite na številko 05 671 2468, da se pogovorimo o posebnih, vašemu podjetju prilagojenih programih izobraževanja. Če vam je lažje, spodaj opišite vaše želje:

Vaše ime (obvezno)

Vaš e-naslov (obvezen)

Naslov sporočila

Sporočilo

Prepišite varnostno kodo: captcha