Blog o marketingu in prodaji2023-09-14T23:47:52+02:00

Nasvet po e-pošti

Skrivnosti pozicioniranja in komunikacije. Zato da stranke izberejo vas, ne konkurence.

Ena sama e-pošta vsako drugo soboto. Dve minuti branja. V preprostem jeziku. Uporabno takoj. Pogled z drugega zornega kota.

Spam: nikoli. Odjava: kadarkoli.

Kako postaviti višjo ceno?

Vsaka debata s stranko o cenah boli. A če lahko dosežemo višjo ceno za enak izdelek, bomo dobičkonosnejši. Kako?

Čisto enostavno o pozicioniranju

Kakršen vtis daješ, tako se stranka pogaja s tabo. Če vtisa ne zgradiš načrtno in se ne pozicioniraš sam, te bo pozicionirala stranka.

Test: Se splača ukvarjati z novo tržno idejo?

Učinkovit marketing vam lahko veliko prinese … neučinkovit pa odnese. Tu je test, katero prodajno ali marketinško idejo se splača uresničiti. In katere ne, ker vam bo vzela preveč časa za premalo učinka.

Kako zgraditi zaupanje v prodaji? (4)

Kako redno komunicirati s strankami? In zakaj sploh? Zakaj ni dovolj, da stranko po pridobljenem poslu sem pa tja pokličemo in jo enkrat letno obiščemo?

Božična zgodba o trženju in miru v duši

Božična zgodba o trženju in miru v duši Pozornost je eno najdragocenejših premoženj, kar jih imamo. Od nje je odvisna naša sreča, samozavest, mir v duši, naše finančno blagostanje, kariera, odnosi z drugimi, praktično vse. Pozornost je kot snop svetlobe iz baterije – kamor jo usmerimo, tam [...]

Kako zgraditi zaupanje v prodaji? (1)

Vsak nakup je tvegan. Karkoli že stranka kupuje, vedno kupuje … mačka v žaklju. “Kje pa,” vas slišim, “naš produkt je vreden vsega zaupanja!”

Kako preživeti prodajno ledeno dobo?

Kako preživeti prodajno ledeno dobo? Dlakavih mamutov ne bomo našli v nobenem živalskem vrtu. Zakaj? Nekoč se je spremenilo okolje, mamuti pa ne. Vztrajali so s svojim načinom življenja še potem, ko je bilo okoli njih že vse drugače. Pa so izumrli. [...]

Kako predstaviti podjetje?

Odločili ste se, da predstavite svoje podjetje. Morda v prospektu. Morda na spletu. Morda v svetleči in dišeči brošuri. Ste vrgli denar skozi okno – ali naredili veličasten vtis? Odvisno od tega, kaj ste napisali.

Pisanje za splet – škodljivi miti

Pisanje za splet – škodljivi miti Želite povečati spletno prodajo? Hrepenite po večji prepričljivosti? Potem napnite ušesa. Obdelali bomo enega najnevarnejših spletnih mitov, ki vam krade stranke. Dame in gospoda, predstavljam vam ... Spletni mit št. 1: "Na spletu mora biti [...]

Je tudi vaša spletna stran nepregledna?

Je tudi vaša spletna stran nepregledna? Ste že kdaj pristali na letališču v Kolkati v Indiji? Trenutek, ko stopite iz letala, je vreden spomina. V kabini letala je prijetna temperatura in presuh zrak. Ko stopite ven, v vas bušne visoka vročina in težak, vlažen zrak, da [...]

Kako izboljšati naslov, da proda?

Če napišemo prodajno besedilo, pa nihče ne kupi, boli. Največkrat pa težava ni v besedilu, ampak v naslovu. Naslov so vhodna vrata do besedila in nakupa.

Govorite jezik stranke?

Govorite jezik stranke? Stranka se strinja, da je produkt dober, kupi pa ne. Mar ni, da bi si človek lase populil? Kaj res nič ne razume? Točno. Stranka ne razume. V prodaji se to dogaja ves čas, a ni očitno. Vsi [...]

Zakaj kakovost ne prodaja?

Kaj proda steklenico vina? Etiketa. Kaj proda knjigo? Naslovnica. Kaj proda avto? Pločevina. Kaj nas prepriča, da se z neznancem spustimo v prijazen klepet? Videz. In kaj prepriča vašo stranko, da kupi storitev od vas? Kakovost vaše storitve? Ne se hecat.