Marketing in prodaja | nasveti2024-04-30T17:19:19+02:00

Kako se predstaviti,
da te stranka izbere?

Brezplačen nasvet. Uporaben takoj. Vsako 2. soboto. Le 2 minuti branja.

Spam: nikoli. Odjava: kadarkoli.

Darilo: “Kako prepričljiva je tvoja prodajna zgodba?” s testom prodajnega nagovora in tremi primeri prodajnih zgodb.

Slaba prepoznavnost

Za večino direktorjev slaba prepoznavnost pomeni “večina strank ne ve, kaj vse počnemo”. Za stranke pa pomeni povsem nekaj drugega.

Recept za odlično predstavitev

Ko predstavljate produkt, avtomatično mislite, da morate govoriti o njem. Kakšno predstavitev v resnici želi slišati potencialni kupec?

Kako predstaviti podjetje?

Odločili ste se, da predstavite svoje podjetje. Ste vrgli denar skozi okno – ali naredili veličasten vtis? Odvisno od tega, kaj ste napisali.

Kako pripraviti ponudbo, ki proda

Ponudba ni dokument s ceno. Ponudba je prodajalec. Ponuditi mora toliko več vrednosti od konkurenčnih, da bo varneje kupiti pri nas, tudi če bo cena višja.

Kaj je marketing v resnici

Marketing niso gora seznamov, frameworkov in vsako leto novih tročrkovnih kratic. Prvi, temeljni in večni principi marketinga so naslednji.

Zakaj kakovost ne prodaja?

Kakovost ne prodaja. Kaj proda steklenico vina? Etiketa. Knjigo? Naslovnica. Kaj proda avto? Pločevina. Kaj proda storitev? Predstavitev.

Kako postaviti višjo ceno?

Vsaka debata s stranko o cenah boli. A če lahko dosežemo višjo ceno za enak izdelek, bomo dobičkonosnejši. Kako?

Čisto enostavno o pozicioniranju

Kakršen vtis daješ, tako se stranka pogaja s tabo. Če vtisa ne zgradiš načrtno in se ne pozicioniraš sam, te bo pozicionirala stranka.

Test: Se splača ukvarjati z novo tržno idejo?

Učinkovit marketing vam lahko veliko prinese … neučinkovit pa odnese. Tu je test, katero prodajno ali marketinško idejo se splača uresničiti. In katere ne, ker vam bo vzela preveč časa za premalo učinka.

Kako zgraditi zaupanje v prodaji? (4)

Kako redno komunicirati s strankami? In zakaj sploh? Zakaj ni dovolj, da stranko po pridobljenem poslu sem pa tja pokličemo in jo enkrat letno obiščemo?

Božična zgodba o trženju in miru v duši

Božična zgodba o trženju in miru v duši Pozornost je eno najdragocenejših premoženj, kar jih imamo. Od nje je odvisna naša sreča, samozavest, mir v duši, naše finančno blagostanje, kariera, odnosi z drugimi, praktično vse. Pozornost je kot snop svetlobe iz baterije – kamor jo usmerimo, tam [...]